به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، محمدعلی زلفی گل در آیین اعطای جایزه ملی فناوری نکست با اشاره به اهمیت فناوری و نوآوری در کشور اظهار کرد: پیشرفت در عرصه فناوری و نوآوری یک شبه محقق نمیشود. دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی، دهه ترویج علم بود و در دهه دوم، با تأسیس دورههای دکتری دانشجویان توانستند در دوره دکتری در داخل کشور به تحصیل مشغول شوند.
وی افزود: در دهه سوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بحث استانداردسازی و استانداردپذیری در عرصه علم جدی گرفته شد و در دهه چهارم تولید علم کشور به صورت جهشی رشد پیدا کرد و پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در کشور شکل گرفت.
وزیر عتف گفت: امروز که در دهه پنجم انقلاب اسلامی به سر میبریم این سوال مطرح است که قرار است دانش آموختگان دانشگاههای ما در کجا مشغول به کار شوند؟ قرار است کجا تولید خدمت، ثروت و سرمایه صورت بگیرد؟
زلفی گل تصریح کرد: امروز هدف برگزاری رویدادهایی مانند جایزه ملی فناوری نکست این است که پرچم فناوری کشور به اهتزاز درآید و برج فناوری کشور نیز همانند برج علم، در منطقه خودنمایی کند. بنابراین میتوان برگزاری چنین جایزهای را نماد یک نوع تفکر و برنامه جدید دانست.
وی گفت: در برنامه توسعه هفتم توجه ویژهای به تولید دانشبنیانها شده است. در دولت مردمی سیزدهم همه میدانیم که تفرقه هدر دادن انرژیهای کشور است و وحدت رمز پیروزی است. ما تکههای یک پازل هستیم و همه برای یک هدف تلاش میکنیم. ضمن اینکه هماهنگی، همفکری و همیاری جدی داریم، تقسیم کار جدی وجود دارد، چرا که باید به دولت، مردم، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی پاسخ دهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در این وزارتخانه، برای فناوریهایی تا سطح ۵ و ۶ بسترسازی میکنیم و با پذیرش افراد صاحب ایده در پارکهای علم و فناوری، ارائه تسهیلات از طریق صندوق پژوهش و فناوری، شتابدهندهها، اختصاص فضا و اقداماتی از این دست به رشد آنها کمک میکنیم.
زلفی گل افزود: باید توجه داشت که بحث زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان، بحثی بسیار مهم است. این عرصه در جاهایی وقفه داشت، اما با طرح معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در شورای عالی راهبری فناوری، اخیراً شرکتهای دانشبنیان به سه سطح نوپا، نوآور و فناور تقسیم شدند و هر کدام بر اساس تواناییهایی که دارند مورد حمایتهای ویژه قرار میگیرند. در واقع، اینگونه اقدامات و رقابتهای فناوری یک جهتدهی و جریانسازی برای عرضه فناوری در کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دانشگاهها در عرصه تولید علم با ایجاد مرجعیت علمی به دستیابی به علوم نوظهور و نوپدید کمک میکنند. ما برای نیاز محور کردن دانشگاهها «سامانه نظام ایدهها و نیازها» (نان) را طراحی کردیم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و برنامه توسعه هفتم، تمامی صنایع خصوصی و دولتی و دستگاههای خصوصی نیازهای خود را در این سامانه ثبت و ضبط کنند. بنابراین پژوهشگران، اساتید و دانشمندان قادر به مشاهده نیازهای کشور بر روی این سامانه هستند و ما نیز از آنها حمایتهای ویژهای میکنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) نیز برای شرکتهای دانشبنیان طراحی شده که محصولاتشان را در این سامانه بارگذاری میکنند. این سامانه به زودی رونمایی میشود.
زلفی گل تصریح کرد: ما باید تردد دانشجویان را به شهرکهای علمی و تحقیقاتی یا پارکهای فناوری تسهیل کنیم. در این راستا معاونان فرهنگی و فناوری وزارت علوم برنامههای متعددی را اجرا کردند تا دانشجویان و انجمنهای علمی دانشجویی به راحتی بتوانند در پارکها و شرکتهای دانشبنیان تردد داشته باشند و با مفهوم فناوری آشنا شوند. ما باید جریان و استعدادهای دانشجویی را به سوی شرکتهای دانشبنیان هدایت کنیم. شما هم فرزندان خود که آیندهسازان این مملکت هستند را در پارکهای علمی و فناوری بپذیرید و آنها را هدایت کنید.
تعداد بازدید : ۳۳۸ تاریخ: 1402/12/03
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
صادرات محصولات دانشبنیان بهترین گزینه پیشروی کشور است
مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی گفت: بهترین صادرات غیر…